Jack Boosten

In de periode 1987 tot 2006 ben ik werkzaam geweest bij INTRON [tegenwoordig SGS INTRON]. De eerste jaren in het materiaalkundig laboratorium in de functie van betonlaborant en vervolgens betontechnoloog. In deze periode is veel specialistisch onderzoek uitgevoerd naar levensduur, materiaalgedrag en schade onderzoek van beton en steenachtige bouwmaterialen. 

Vervolgens overgestapt naar de bouwadvies afdeling en als betononderhoudskundige actief op het gebied van betoninspectie, schade onderzoek en gecertificeerd betonherstel binnen de petrochemische industrie en de civiele wereld [Rijkswaterstaat].

Met de plannen voor de bouw van de A2 tunnel heb ik in 2006 de overstap gemaakt naar Gemeente Maastricht, waar ik nauw betrokken ben geweest bij de aanleg en bouw van de Koning Willem Alexander tunnel. In 2008 ben ik gestart met adviesbureau ‘Boosten Betonadvies v.o.f.’ om actief te blijven op het gebied van betononderzoek. Na de “laatste” betonstort van het tunnelproject heb ik in 2015 besloten om fulltime verder te gaan met Boosten Betonadvies v.o.f.